Een latrelatie onder één dak

Gepubliceerd op: Woensdag 04 december 2019
Particulieren en vleermuizen, een latrelatie onder één dak:
Op het evenement Biodifestival, zie  https://www.natuurvoorelkaar.nl/actie/biodifestival, worden workshops en presentaties gegeven over biodiversiteit. Provincie Overijssel organiseert dit in het kader van “Natuur voor elkaar”. Namens Provincie Overijssel geeft collega Jeroen Veldman samen met Marcel Schillemans en Arjan Otten  een workshop over natuur-inclusief bouwen.

Living apart together, vaak zonder het van elkaar te weten. En niet zelden ook tegen wil en dank. Hoe creëer je bewustzijn en hoe keer je het gezegde “onbekend maakt onbemind” om? Vleermuizen zijn nuttige beestjes, ook voor mensen. Ze houden je tuin “mugvrij”. Maar als we niet oppassen, verdwijnen de vliegende nachtbrakers sluipenderwijs. Door renovatie en isolatie van onze woningen. Want we staan voor de enorme opgave om onze gebouwde leefomgeving binnen enkele decennia energiezuinig en -neutraal te maken. Maar hoe doe je dat ook natuur- en vleermuisinclusief? En op welke manier bereiken we de particuliere huizenbezitters het allerbest?
 
Het programma van deze dag vindt je op de site van Provincie Overijssel: https://www.overijssel.nl/actueel/bijeenkomsten/biodifestival-4-dec/workshops/